وجود پتانسیلهای بالای تولیدی و صادراتی در استان اردبیل
وجود پتانسیلهای بالای تولیدی و صادراتی در استان اردبیل
اولین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان اردبیل در سال جاری با حضور معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان،دیگر اعضای جلسه، و تعدادی از فعالین اقتصادی استان در محل استانداری اردبیل برگزار گردید.
در ابتدای جلسه، مسعود ایرانی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به روند تدوین سند راهبردی توسعه تجارت خارجی استان به وجود پتانسیلهای بالای تولیدی و صادراتی در استان، توجه به امر سرمایهگذاری در این زمینه را امری اجتنابناپذیر خواندند.
ایرانی با بیان عمده مشکلات گریبانگیر فعالان اقتصادی در امر صادرات، به بحث ناترازی انرژی پرداخته و مشکلات موجود در تامین آب،برق و گاز واحدهای تولیدی را از اساسیترین موانع تولید به عنوان زیربنای صادرات عنوان نمودند.
وی ضمن طرح قوانین دست و پاگیر بانکی و لزوم پیگیری و تعیین تکلیف موضوعات ارزی و مالی از سوی بانک مرکزی، قوانین محدودکنندهی گمرکی، مباحث مربوط به مالیات، بیمه و مسائل و مشکلات مرتبط با رفع تعهد ارزی را بعنوان موانع صادراتی بیان نمودند و تلاش جهت همسو نمودن فرآیندها و استعلامات ارگانهای مرتبط و هماهنگی در انجام امورات و لزوم پیگیری در سطح کلان را گامی موثر در رفع مشکلات دانستند.
درادامه این جلسه خلیلی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل، دغدغهمندی و اهتمام جدی مسئولین ذیربط حوزه صادرات را مهمترین عامل ایجاد انگیزه در تسهیل صادرات دانسته عنوان نمودند که واردات نیز همانند صادرات با هدف انتقال تکنولوژی باید مورد توجه قرار گیرد و با سیاستگذاریهای مناسب و سوق دادن صادرات به کاهش خامفروشی و افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا و نیل واردات به سمت تکنولوژی محور که منجر به افزایش بهرهوری گردد و با تسهیلگری در زمینه صادرات بستر مناسب جهت جذب صادرکنندگان فراهم گردد.
خلیلی با ارائه گزارشی از پیگیریهای انجام گرفته در زمینه مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری- صنعتی، استفاده از ظرفیتهای ایجاد شده جهت مراودات با اتحادیه اوراسیا و گروه بریکس را جزو اولویتهای پیگیری دانسته و این تمرکز روی ظرفیتهای مرزی استان را زمینهساز پیشرفت در بخشهای مختلف تولیدی، تجاری و اقتصادی برشمرده و تاکید کردند در سالجاری انجام کلیه اقدامات در زمینه صادرات در چارچوب برنامهریزیهای انجام شده و با تمرکز حداکثری ضروری است.
شناسایی و معرفی بازارهای هدف برای کالاهای صادرات محور و با ارزش افزوده بالای تولیدی استان، رونق بخشی به حوزه تجارت الکترونیک در مبادلات بین المللی با برگزاری جلسات با واحدهای دانش بنیان و مراکز علمی و دانشگاهی، احصاء خدمات فنی- مهندسی مورد نیاز کشورهای هدف، پیشنویس سند راهبردی توسعه تجارت خارجی استان با تجمیع نظرات ارگانهای ذیربط تکمیل و ارائه آن در جلسه آتی برای تصویب، شناسایی و ساماندهی فعالان اقتصادی و تجاری که به امر صادرات مشغول هستند و ... از جمله مواردی بودند که در این جلسه طرح شدند و پس از بحث و بررسی تصمیمات لازم اتخاذ گردید.