مصرف کنندگان مراقب شرکتهای غیرقانونی در خصوص فروش و پیشفروش خودرو باشند
مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت گفت : شهروندان هنگام خرید و یا پیش خرید خودرو باید هوشیار باشند و فریب تبلیغات واهی و آگهی غیرقانونی شرکتهای متفرقه در خصوص فروش اقساطی، فروش تحویل فوری و یا پیش فروش انواع خودروهای سواری و تجاری به افراد عادی و جانبازان معزز را نخورند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ؛ حسن اله یاری در تشریح این خبر گفت : کلیه شرایط فروش و پیش فروش انواع خودرو اعم از سواری و تجاری، صرفاً توسط شرکت عرضه کننده اصلی مشخص می شود. بنابراین متقاضیان خرید خودرو، باید از عقد هرگونه قرارداد خرید با شرکتهای متفرقه دارای تبلیغات غیر واقع با عنوان تحویل فوری و ... جداً اجتناب نمایند.
او افزود : فروش خودرو توسط نمایندگی های رسمی خودروسازان صرفاً با قیمت مصوب و رسمی شرکتهای عرضه کننده مجاز است و اخذ مبالغ بیش از قیمت مصوب توسط نمایندگی ها تخلف بوده و توسط خریداران قابل پیگیری است.
مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت در ادامه بیان کرد : روشهای فروش فوق العاده، مشارکت در تولید و پیش فروش خودرو توسط شرکت های عرضه کننده خودرو مستلزم اخذ مجوز از وزارت صمت است و دارا بودن مجوز از بانک مرکزی، دارا بودن شماره ثبت و ... ارتباطی با اخذ مجوز الزامی از وزارت متبوع نداشته و قابل استناد نیست. بنابراین متقاضیان محترم بایستی از خرید خودرو از شرکت های فاقد مجوز مرتبط با تعداد و نوع خودرو که توسط این وزارتخانه صادر می گردد، اکیداً خودداری کنند.
وی تصریح کرد: دوره زمانی قراردادهای فروش فوق العاده برای خودروهای وارداتی 4 ماه و برای خودروهای ساخت داخلی 3 ماه است و در صورت تاخیر بیش از دوره مذکور، شرکت عرضه کننده مطابق دستورالعمل ملزم به پرداخت خسارت تاخیر به مصرف کننده می باشد.
وی در ادامه به شهروندان هشدار داد: شهروندان محترم باید با هوشیاری کامل نسبت به بررسی شرایط فروش اقدام نموده و در خصوص شرکت های متفرقه دارای عناوین و تبلیغات فریبنده نظیر فروش فوری خودرو (به صورت اقساطی) که در آن مبلغ پیش پرداخت خودرو و جمع مبالغ اقساط تقریباً با قیمت حال حاضر بازار خودرو برابری می نماید، به دلیل احتمال تخلف و همچنین عدم تحویل خودرو، از عقد قرارداد جداً خودداری نمایند.
این مقام مسئول با بیان این مطلب متذکر شد: نصب دستگاه های کارت خوان متصل به حساب اشخاص در محل نمایندگی ها ممنوع بوده و وجوه واگذاری انواع خودرو در قالب قراردادهای فی مابین شرکت های عرضه کننده خودرو و متقاضیان خرید خودرو، باید مستقیماً به شماره حساب شرکت های عرضه کننده خودرو واریز شود.
اله یاری از هموطنان درخواست کرد؛ در صورت مشاهده موارد مشکوک در سکوهای اینترنتی و پیام رسان های اجتماعی اعم از قیمت و شرایط غیرمنطقی فروش، پیش فروش خودروهای وارداتی خارج از سامانه های قانونی و ...، ضمن حفظ جانب احتیاط از عقد قرارداد پرهیز نموده و مراتب را به مراجع قضایی، پلیس امنیت اقتصادی فراجا، ادارات کل تعزیرات و ... اطلاع رسانی نمایند.
وی همچنین در خصوص خودروهای سواری تولید داخل، خودروهای مونتاژی و وارداتی توضیح داد : تنها اطلاعیههای فروش و پیش فروش مندرج در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی (esalecar.ir)، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی (saleauto.ir)، سامانه یکپارچه خودروهای جانبازان معزز (janbazan.saleauto.ir) و همچنین سامانه شرکتهای معتبر عرضه کننده خودرو (اعم از تولیدکننده و واردکننده) که اسامی آنها عمدتاً در سامانههای فوق درج شده است، ملاک عمل است.
مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت در پایان خاطر نشان کرد : مصرف کنندگان و خریداران خودرو در صورت مواجهه با اینگونه آگهی های تبلیغاتی و یا سایر موارد تخلف، می توانند موضوع را از طریق سامانه تلفنی 124، ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، ادارات کل تعزیرات استان محل اقامت و یا سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان اطلاع رسانی و پیگیری نمایند.